Кои познати имиња ќе учествуваат утре на форумот „Позицијата на малите земји во меѓународната економија – предности и недостатоци“?

   

  Кој се ќе учествува на тркалезната маса на тема „Позицијата на малите земји во меѓународната економија – предности и недостатоци“ која ќе се одржи утре во организација на Стопанска комора по повод 95-годишнината од коморското организирање во Македонија.

  На тркалезната маса која почнува утре во хотелот „Александар Палас“ во 11 часот доаѓаат високи, реномирани претставници од бизнисот и научната и стручната јавност, сегашни и поранешни претседатели и премиери на држави од регионот.

  За позицијата на малите земји во меѓународната економија ќе зборуваат:

  • - црногорскиот премиер Мило Ѓукановиќ
  • - поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ
  • - сопственикот на најголемата дистрибутивна компанија во Европа „Орбико“, Бранко Роглиќ
  • - српскиот бизнисмен Миодраг Костиќ
  • - сопственикот на „Студио Модерна“ (Топ Шоп) Санди Чешко
  • - главниот организатор на Копаоник бизнис форумот, Александар Влаховиќ
  • - македонските бизнисмени Светозар Јаневски, Кочо Анѓушев
  • - економскиот експерт Владимир Глигоров
  SHARE