9 бесплатни апликации кои веднаш ќе ви го олеснат секојдневието (2)

  Не постои ништо повредно од времето. Овие апликации ќе ви помогнат да го користите истото поефикасно

  aplikacii

  Мобилни апликации веќе користи секој. Истражувањата покажале дека Американците просечно трошат по три часа дневно користејќи мобилни апликации. Кога веќе минувате толку многу време користејќи апликации било за работа, забава или релаксација, подобро е кога тоа ќе ви се исплати, зарем не?

  Без разлика дали ќе се бесплатни, иницијално вклучени во телефонот или пак чинат до 10 долари, секој би сакал апликацијата да му влијае позитивно на секојдневието со тоа што ќе имаат функции различни од останати апликации. Од апликации за поедноставување на рутините за релаксирање до апликации за забава, следниве апликации се наменети и за Андрои и за iOS.

  1. Parking Panda

  Грижата за тоа дали ќе најдете слободно паркинг место или ќе треба да платите за истиот е нешто што сите возачи го искусуваат на дневна база. Со инсталирање на апликацијата Parking Panda, за само 90 секунди ќе можете да пронајдете слободно паркинг место близу локацијата до која патувате. Истата ви нуди мапа со цената на секое од паркинг местата, кое можете да го платите однапред и да добиете гаранција дека ќе биде слободно кога ќе пристигнете таму.

  1. Evernote

  Доколку константно имате потреба од апликација за забелешки, виртуелна табла на Pinterest или фолдер со зачувани страници, време е да ја испробате апликацијата Evernote која се претвори во стандардна апликација помеѓу апликациите за продуктивност и дигитални нотеси. Апликацијава го собира сето она кое сакате да го зачувате и да го запаметите во една дигитална платформа која е со вас каде и да одите. Креирајте забелешка, скенирајте рачно напишана забелешка или копирајте веб линк, а сето ова ќе биде зачувано според одреден таг со кој можете да му пристапите подоцна од било кој уред на којшто сте најавени. Оваа апликација дури е овозможена и за телефоните кои користат Windows оперативен систем.

  1. Dashlane

  Оваа апликација ги чува сите ваши лозинки во својата дата база, идентификациони броеви и лични податоци, како и информации за плаќањата вршени со вашата кредитна картичка. Исто така, апликацијата ќе ви генерира безбедни лозинки за да не морате повеќе да користите една иста лозинка на повеќе места. Дополнителен бенефит се согледува кога ќе сакате да нарачате нешто онлајн, со тоа што апликацијата за неколку секунди ќе ги пренесе сите ваши информации потребни за да се изврши уплатата. Апликацијата е бесплатна само доколку се користи на еден уред.

  1. Keelo

  На сите ни недостига време за вежбање и секогаш се обидуваме да го искористиме максимално она што го имаме, зарем не? Keelo го разбира ова бидејќи во својот систем има имплементирано т.н. high-intensity interval training (HIIT) кој ви нуди кардио вежби и вежби за сила и кондиција кои можете да ги извршите од 7 до 20 минути дома. Не само што ви генерира план за вежбање според вашите желби, туку и ви спелува како точно да ги изведувате предвидените вежби. Доколку имате iPhone, постои можност да ја синхронизирате апликацијата со Apple Health и да ги следите резултатите. Се чини дека повеќе немате изговори за да не вежбате редовно.

  1. Headspace

  Откако ви понудивме неколку корисни апликации за паметно искористување на времето, за крај ви препорачува апликација со која ќе можете да си го релаксирате умот. Доколку се соочувате со проблемот да не можете да ги изолирате околните звуци, Headspace може да ви биде водич. Директори од Wall Street, олимписки атлетирачи, па дури и могули како Ричард Брансон и Ариана Хафингтон се дел од 10 милиони корисници на апликацијата. Бесплатната Take10 програма ве опушта со предлог вежбите за медитација од 10 минути дневно во рок од 10 дена, додека пак целосната регистрација ви отвора повеќе можности за вежби за релаксација на умот. Подесете ја на начин на кој ќе се приспособи на она што ви е приоритет и уживајте во бенефитите кои ви ги нуди за контрола на дишењето и медитација.

  (entrepreneur.com)

  SHARE